Kurumumuz eğitim ve göçmenlik danışmanlığı olarak iki alanda hizmet vermektedir. Bu iki alanda verdiğimiz hizmetler ve bu hizmetlerin yasal yükümlülükleri farklı olmakla birlikte, her iki alanda da kapsamlı bilgi sahibi olmamız, öğrencilerimiz ve göçmenlerimiz açısından elbette büyük bir kazanımdır. Her aşamasında profesyonel eğitim ve göçmenlik danışmanlığı hizmetlerimizle hem Türkiye’de hem Avustralya’da sizinleyiz.
Avustralya hükümeti, Uluslararası Öğrencilere Eğitim verme yetkisi olan eğitim kurumlarında en az 2 yıl öğrenim gören ve mezun olan öğrencilere, eğitimleri sonrasında 24 aya kadar çalışma vizesi ya da gerekli diğer koşulları yerine getirmeleri halinde ya da onları bir sponsor şirket sponsor olması durumunda Avustralya’ya göçmenlik başvuru hakkı tanınmakta.
Nitelikli Meslekler Göçmenlik Programı ( GSM (General Skilled Migration)) her yıl Avustralya ekonomisinin ihtiyaç duyduğu aranan mesleklerdeki eleman açığını karşılamak üzere Avustralya Hükümeti tarafından uygulamaya konulan bir program olup büyük bir bölümü Avustralya’da eğitim görmüş öğrenciler tarafından doldurulmaktadır.
Bu programla özellikle Avustralya’da aranılan mesleklerde eğitimini tamamlamış öğrencilere önce çalışma vizesi sağlayarak Avustralya deneyimi sağlamalarını ve aldıkları eğitim, İngilizce yeterlilik ve profesyonel staj ya da çalışma ek puanlarıyla Nitelikli Göçmenlik (Vasıflı Göçmenlik) Programlarında yeterli puanı sağlamaları ya da çalıştıkları iş yerlerlerinin eğer çalışmalarından memnunsa sponsor olabilmelerini sağlayacak ortanları yaratmaları hedeflenmektedir.
Böylece Avustralya aranılan mesleklerde Mesleki Eğitim, Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora programlarını bitiren öğrencilerinin en azından iki yıllık Avustralya’da eğitim deneyimi sonrası Avustralya da çalışma deneyimi olan profesyoneller göçmenlik sağlayarak hem kendi ekonomisine katkıda bulacak profesyonellerı seçmiş oluyor hem de göçmen olarak kabul ettiği göçmenlere Avustralya da yaşama daha kolay geçiş yapmalarını, daha başarılı, daha mutlu sorunsuz bir göçmenlik sürece yaşamalarını sağlamış oluyor. Yani kazan – kazan prensibiyle hem Avustralya, hem öğrenciler (göçmenliğe başarılı bir şekilde geçen) bu işlemden olumlu olarak etkileniyorlar. Eğitim sonrasında öğrenciler göçmenliğe geçmek istemedikleri taktirde ülkelerine hem dünya çapında büyük rağbet gören bir Avustralya eğitim kurumundan mezun hem de staj ya da iş deneyimiyle dönme fırsatı yakalamaktalar.
Yukarı da gösterilen şekilde verildiği gibi göçmen olarak kabul edilen göçmenlerim iki de üçü, Nitelikli Göçmenlik (Vasıflı Göçmenlik) kategorisinde olup bunlarında büyük bölümü Avustralyada eğitim görüp, çalışma deneyimi olan öğrencilerin oluşturduğu söylenebilir.
IEAA ( International Education Agency Avustralya, www.mystudyinaustralia.com ) bir yan kuruluşu olan Avustralya Göç ve Eğitim Ajansı sizlere tüm eğitimini Avustralyada tamamlamış Türkiye Ofisinin Göçmenlik ve Eğitim alanında Yetkili Uzman Danışmanı Avukat Ceren Güney ve Registered Migration Agent MARN 0960690 ve Registered Student Counselor QEAC C102 Feriha Güney size yol göstermektedir. Avustralya Göç ve Eğitim Ajansı tüm okul ve vize başvurusu ve diğer tüm işlemleri sizin adınıza yönetmekte ve sizi her alanda (Konsolosluk görüşmesine hazırlık, Niyet mektubu hazırlık gibi) yardımcı ve bilgilendirici olmaktadır. Vizeniz sonrasında Avustralya da eğitim ve sonrasındaki göçmenlik aşamalarında ise Sydney ofisimizi sizi sadece başvuru sırasında değil tüm öğrencilik ve göçmenlik aşamalarında yanınızda olmaktadır.
Genel olarak eğitiminiz ve sonrasında dikkat edilmesi gereken bazı konular şöyle sıralanabilir:
Sözgelimi sadece Eğitim Programının adına bakarak size gerekli koşulları sağlayıp sağlamayacağını söylecek bir danışman size yanlış bir programa yönlendirebilir. Avustralya Göç ve Eğitim Ajansı ve IEAA yapmak istediğiniz eğitim programını belirleyip bu alanda size gerekli koşulları sağlamasında, mesleki onay kurumuylada araştırma yapıp en doğru bilgileri sağlayacaktır. Elbette eğitiminiz sırasında olabilecek aranılana meslekler listesinde olabilecek bazı değişimler ne yazık ki önceden kesin olarak tahmin etmek mümkün olmayacaktır ama bu durumlarda da IEAA aracığıyla en son gelişmeleri en doğru şekilde takip etmeniz ve hızlı olarak yapılalcak değişikliklerle en az şekilde etkilenmemiz sağlanabilir.
Özetle eğitimini görmüş olduğunuz bölüm ile aranılan mesleklerin onay şartlarına uygunluğu mutlaka örtüşmelidir. Ya da örneğin aşçılık eğitimi alıp mezun olan bir kişi, meslek olarak Marangoz olarak başvuru yapamaz! Ama bazı durumlarda sözgelimi Üniversitede işletme bölümünde okuyan ve aşçılık yapan bir kişi, aşçı olarak göçmenlik başvurusu yapabilir bazı durumlarda.
Avustralya, her yıl kendi yetişmiş insan kaynakları ile mevcut açığı kapatamayacağı meslekleri tespit etmektedir. Bu çalışmanın sonuçlarına göre Kısa, Orta ve Uzun dönem aranılan meslek listesi oluşturur. Eğitim ya da Çalışma vizesi sonrası Göçmenliğe başvuracak mezunların mesleklerinin mutlaka bu listede olması gerekmektedir. Avustralya ekonomisinin dinamiklere bağlı olarak bu listeler zaman zaman güncellenmektedir. Avustralya Göç ve Eğitim Ajansı ve IEAA size bu güncellemeleri yayınlamakta ve öğrenci ve danışmanlığını yaptığımız göçmenlik adaylarını bilgilendirmektedir.
Eğitim ya da Çalışma vizesi sonrası Göçmenliğe başvuracak mezunların göçmenlik başvurusu yapmaları durumunda ise gereken kriterler özetle şöyle sıralanabilir:
Avustralya’da ve Türkiye’deki ofislerimizle hem Türkiye de hem Avustralya da sizlere profesyonel, güvenilir ve ekonomik hizmetlerimiz hakkında bilgilenmek için: